El govern espanyol obri la porta al fet que les mascaretes siguen obligatòries en els espais públics

De moment, només és obligatòria en el transport públic i "altament recomanable” en la via pública.

Una parella passeja durant l'horari permés per la Marina de València
Una parella passeja durant l'horari permés per la Marina de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes aborden aquest divendres en el Consell Interterritorial de Salut si l'ús de les mascaretes en els espais públics ha de ser obligatori.

Ho ha avançat el ministre Salvador Illa en la comissió de sanitat, en què ha reconegut que la setmana passada ja va demanar opinió als consellers sobre si consideraven que en aquesta etapa de desescalada era necessari "anar una mica més enllà" en l'ús de la mascareta.

"Hi ha arguments a favor i en contra, i nosaltres mai ens hem negat", ha assegurat Illa, que ha explicat que en aquests moments estan “en la fase d'avaluar" si cal fer obligatori l'ús de la mascareta en determinades situacions.

De moment, només és obligatòria en el transport públic, "altament recomanable” en la via pública i necessària quan no es pot guardar la distància de dos metres.

Desaconsellen les FFP2 per a la població general

D’altra banda, el Ministeri de Consum ha desaconsellat l'ús de mascaretes tipus FFP2 en la població general i ha recordat que només estan recomanades per a professionals en contacte amb el virus i col·lectius vulnerables sota prescripció mèdica.

Aquest tipus de mascaretes, afirmen des del govern espanyol, poden dificultar la respiració més que les mascaretes higièniques o quirúrgiques, "per la qual cosa el personal no especialitzat pot tendir a tocar-les i recol·locar-les contínuament, amb el consegüent risc de contaminació", avisen des del Ministeri de Consum.

També et pot interessar

stats