Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El govern espanyol flexibilitzarà el transport agrícola en la fase de desescalada de la pandèmia

17 min.

El ministre d’Agricultura Luis Planas ha assenyalat en una entrevista en l’informatiu de migdia que quan es passe a un estat de desescalada de la pandèmia es plantejaran, sempre sobre la base del criteri científic, “flexibilitzar” les exigències en el transport de treballadors a les parcel·les agrícoles, així com permetre els mercats de venda ambulant guardant les distància de seguretat, com reclama el sector agrícola.

Quan el transport, també ha afegit que és important “que no es tanquen les fronteres”, ja que es tracta d’un sector que exporta el 50% de les mercaderies.

D’altra banda, Planas ha reflexionat que aquesta crisi ha demostrat que els agricultors, ramaders i pescadors són un servei essencial i que han d’estar en “una posició central en el futur de les nostres societats”. A més, ha recomanat als ciutadans consumir productes espanyols per ajudar al sector.

La crisi està colpejant tot el sector però especialment, segons el ministre, els criadors de corder, productors de formatge i pescadors a causa del tancament de bars i restaurants. Així, per exemple, ha assenyalat que només el 41% de productors de flora mediterrània està treballant.

La sol·licitud d’ajuda de la PAC, fins al 15 de juny

És per això que Planas ha posat en relleu que el govern treballa en l’àmbit espanyol i europeu per a ajudar a aquests sectors. Planas ha assenyalat que han demanat a Europa que s’implique més, ja que “és necessari el suport europeu als sectors en crisi.

A més, ha dit que és una notícia que es prolonga fins al 15 de juny el termini per a la sol·licitud d’ajuda de la PAC.

Contingut no disponible
stats