El govern espanyol facilitarà les contractacions en serveis socials

Es flexibilitzaran les qualificacions dels treballadors, que passaran a considerar-se com un “servei essencial”.

El govern espanyol facilitarà les contractacions en serveis socials
El govern espanyol facilitarà les contractacions en serveis socials

El govern espanyol facilitarà la contractació del personal de serveis socials per a garantir la seua atenció a tota la població que ho sol·licite. D’aquesta manera, es “flexibilitzaran” les qualificacions per a accedir a les borses laborals dels treballadors i treballadores, que passaran a considerar-se com a “servei essencial”, com ho és el sanitari.

Així s’ha anunciat després de la reunió del Consell Interterritorial de Serveis Socials i Atenció a la Dependència, fet aquest divendres de manera virtual. En la reunió han participat el vicepresident segon del govern espanyol i ministre de Drets Socials i per a l’Agenda 2030, Pablo Iglesias, i el secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez.

Durant la trobada s’ha acordat amb les comunitats autònomes com serà el repartiment del fons extraordinari de 300 milions d’euros destinat a reforçar l'atenció social a les persones més vulnerables durant la crisi sanitària, social i econòmica del Covid-19, que haurà de ser aprovat dimarts en el Consell de Ministres.

També et pot interessar

stats