El govern espanyol estudia tornar a l’activitat laboral en dos temps: estiu i cap d’any

Díaz assegura que estan dissenyant mesures per a protegir l’ocupació en sectors com el turisme, la cultura i l’oci.

Terrassa a la plaça de la Mare de Déu de València
Terrassa a la plaça de la Mare de Déu de València / À Punt NTC

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha explicat que el govern espanyol treballa en una represa total de l’activitat en dos temps: “Un que abastarà els sectors productius fins a l’estiu i un altre que s’estendrà fins a final d’any” i que afectaria sectors com el turisme, la cultura o l’oci.

Segons ha assenyalat en una entrevista a TVE, la ministra ha afirmat que l’executiu espanyol està dissenyant mesures per a protegir l’activitat i l’ocupació en sectors com el turisme, la cultura i l’oci, així com en la navegació aèria i marítima, actualment paralitzats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per força major.

Díaz, ha recordat que la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, està treballant amb el sector per a definir “plans d’actuació concrets” per a salvar l’activitat de la restauració, hostaleria i comerç que “defineixen l’estructura productiva d’Espanya”.

Des de Treball, ha afegit, hi ha taules de diàleg social amb patronal i sindicats així com reunions amb els portaveus dels grups parlamentaris per a estudiar com continuar amb els ERTO per força major en aquells sectors que “fins dins de molts mesos continuaran sense activitat”.

També et pot interessar

stats