El govern espanyol estudia alliberar del pagament del lloguer els afectats per la crisi

L'Estat es faria càrrec del 100% de les mensualitats per abonar als propietaris dels immobles en lloguer.

El govern espanyol estudia alliberar del pagament del lloguer els afectats per la crisi
El govern espanyol estudia alliberar del pagament del lloguer els afectats per la crisi

El govern espanyol està considerant la possibilitat de suspendre el pagament del lloguer, durant almenys dos mesos, a totes les persones que han quedat en situació de vulnerabilitat per la crisi provocada pel coronavirus. Afectaria els qui han perdut el lloc de treball, han patit una reducció de jornada o un ERTO. També en el cas d'autònoms i pimes es podrien acollir a la mesura si han patit una important caiguda dels ingressos.

Es tracta d'una mesura que suposaria una condonació del deute, no un retard ni una moratòria en el pagament de la renda, i que aniria acompanyada d'una compensació econòmica per part de l'Estat de fins al 100% per als propietaris dels immobles en lloguer.

A més, el govern espanyol acordaria que els contractes d'arrendament d'immobles que finalitzen durant l'estat d'alarma es prorroguen automàticament per tres mesos i establiria que en els sis mesos següents a l'aprovació de la proposta no hi puga haver pujades abusives dels lloguers.

Quant als arrendadors, la idea de l'executiu implica oferir-los una compensació econòmica per la renda dels inquilins que deixarien de percebre, que serà progressiva en funció de la quantitat d'immobles en propietat que tinga en lloguer.

D'aquesta manera, en el cas dels qui tinguen fins a dos immobles en lloguer la compensació seria del 100% de la renda, però a partir d'ací, si el propietari té més habitatges en lloguer, la quantia es va reduint i quedaria en el 5% per als qui tinguen més de huit propietats arrendades.

També et pot interessar

stats