El govern espanyol estén fins al 2022 les ajudes pel lloguer o l’adquisició de vivendes

Aprovarà un reial decret perquè els joves que compren habitatges en pedanies o poblats puguen accedir a les subvencions.

Una promoció de vivenda pública en una imatge d'arxiu
Una promoció de vivenda pública en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'extensió en un any, fins a desembre de 2022, del termini de concessió de les ajudes al lloguer i la compra de vivenda o les subvencions per a joves que compren vivendes en pedanies i poblats –i no exclusivament en municipis de menys de 5.000 habitants– són algunes de les novetats que contempla la reforma del pla d’Habitatge 2018-2021 del govern espanyol.

La reforma pretén facilitar la gestió d’aquest pla i aconseguir “una major eficiència dels recursos” que té assignats. Entre les mesures més destacades hi ha la d’ampliar l’ajuda que es destina a joves de “municipis”, amb el que, segons el Ministeri, s'excloïa nuclis de població d'àmbit territorial inferior al municipi, com ara poblats o pedanies.

La modificació del pla es materialitzarà a través d'un reial decret i “solucionarà aquesta discriminació no desitjada i estendrà l'aplicació de l'ajuda als nuclis de població de menys de 5.000 habitants la majoria dels quals estan en l'àmbit rural”, segons han puntualitzat fonts del govern.

Amb la finalitat d'agilitzar la tramitació d'ajudes, se suprimeix l'exigència que les administracions subscriguen acords perquè aquestes o les seues societats públiques compren habitatges amb ajudes del Ministeri per a incrementar el parc públic d'habitatge.

A més, s'ampliarà el termini d'execució de les actuacions de regeneració i renovació urbana fins al 31 de desembre de 2022. Aquesta ampliació afectarà 193 àrees de regeneració i, el govern espanyol vol, així, mantindre l’activitat en el sector de la construcció.

També et pot interessar

stats