El govern espanyol i EH Bildu acorden derogar íntegrament la reforma laboral del PP

La formació basca arranca a l’executiu el compromís de suprimir-la a canvi d’abstindre’s en la votació de la pròrroga de l’estat d’alarma.

Un grup de treballadors de la construcció, en una imatge d'arxiu
Un grup de treballadors de la construcció, en una imatge d'arxiu / Pixabay

El govern espanyol i EH Bildu han acordat derogar la reforma laboral, aprovada l'any 2012 pel PP, a canvi de l’abstenció de la formació basca en la votació de la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma, que l’executiu ha aconseguit salvar amb una ajustada majoria.

Segons han comunicat des d’EH Bildu, la reforma laboral es derogarà de manera íntegra i, a més, serà efectiva abans que finalitzen les mesures extraordinàries adoptades en matèria econòmica i laboral per la crisi derivada de la pandèmia.

Tal com assenyalen des de la formació basca, l’acord busca "adoptar les mesures necessàries per a aprofundir en les garanties d'escut social i econòmic". A canvi, EH Bildu s’ha compromés a "no obstaculitzar la pròrroga de l'estat d'alarma". Per la seua banda, el PSOE i Unides Podem hauran de complir l’acord "dins del termini i en la manera fixada en els termes".

El pacte també propiciarà que les entitats locals, forals i autonòmiques tinguen "més capacitat de despesa en polítiques públiques destinades a pal·liar els efectes socials de la crisi".

"El PSOE i Unides Podem es comprometen, així mateix, que les despeses en polítiques socials de les entitats locals s’excloguen del còmput de la regla de despesa", ha indicat la formació basca en un comunicat.

També et pot interessar

stats