El govern espanyol, disposat a acceptar el pla de desescalada per àrees de salut

La Comunitat Valenciana té 25 departaments sanitaris, unes zones que no coincideixen ni amb els límits provincials ni amb les comarques.

VÍDEO | El govern espanyol, disposat a acceptar el pla de desescalada per àrees de salut

El govern espanyol està disposat a acceptar el pla de desescalada proposat per la Generalitat i altres set comunitats autònomes, que consisteix a fer una divisió territorial per àrees de salut i no per províncies, com va proposar inicialment l'executiu de Pedro Sánchez. Això sí, la condició indispensable és que es garantisca la seguretat, especialment amb la reestricció de la mobilitat per a evitar contagis.

A la Comunitat Valenciana hi ha 25 departaments de salut i des de la Conselleria de Sanitat s'assegura que aquestes àrees coneixen millor que ningú en quin estat està la pandèmia en cada poble.

La Generalitat ja va fer arribar aquesta proposta al govern espanyol abans d'elaborar-se el pla definitiu i la tornarà a traslladar aquest dijous en la reunió entre les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat en la comissió del Senat.

Així mateix, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, donarà a conéixer el pla per franges horàries plantejat pel Consell per a eixir a passejar i fer esport a partir de dissabte.

També et pot interessar

stats