El govern espanyol detalla les mesures per a la tornada a les aules

Isabel Celaá compareix al Congrés i la Conferència General de Política Universitària analitza el curs universitari.

Una aula universitària en una imatge d'arxiu
Una aula universitària en una imatge d'arxiu / À Punt

Quan falten pocs dies per a l'inici del curs escolar, la comunitat educativa segueix preocupada per la falta de mesures concretes per a garantir una tornada segura a les aules. El sector valora positivament les iniciatives preses per als centres de caràcter sanitari, d'higiene i prevenció, però consideren que el govern espanyol i les comunitats autònomes han oblidat la part lectiva.

A les portes del mes de setembre i de la represa de les classes, el govern espanyol ha convocat durant la setmana diverses reunions per tal d'explicar com serà aquest inici de curs. Aquest dilluns, els ministres d'Educació i Universitats, Isabel Celaá i Manuel Castells, respectivament, expliquen les últimes mesures adoptades per a un inici de curs amb garanties higièniques i sanitàries.

Celaá compareix en el Congrés, a petició pròpia i de diversos partits de l'oposició, per a donar compte als grups parlamentaris dels acords adoptats la setmana passada amb el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Mascareta a partir dels 6 anys, classes presencials almenys fins a segon de Secundària, rentar-se les mans en el centre educatiu un mínim de cinc vegades al dia i el tancament dels col·legis en casos de contagis incontrolats són algunes de les mesures que explicarà Celaá.

El govern espanyol va donar llum verda al protocol per a l'inici de curs que ha plantejat la Conselleria d'Educació. Aquesta guia acordada per totes les comunitats autònomes inclou 29 mesures i cinc recomanacions i regirà la tornada a les escoles en un escenari marcat per la pandèmia de Covid-19. Als centres educatius, l'inici de curs serà escalonat durant una setmana a partir del 7 de setembre i les aules tindran termòmetres. Tot i això, seran els pares els que hauran d'assegurar-se que els fills no tenen febra quan acudeixen als centres educatius.

Així mateix, aquest dilluns es reuneix la comissió delegada de la Conferència General de Política Universitària amb les comunitats autònomes. L'objectiu és assegurar una bona coordinació en l'inici del curs universitari 2020-21. A més d'aquesta trobada, Castells també ha citat els rectors de les universitats aquest dijous. En les últimes setmanes, l'oposició ha qualificat Castells com el "ministre desaparegut" davant el nou curs i el PP ha demanat en el Congrés la seua compareixença.

El ministeri assegura que el mes de juny ja es va publicar el document marc de recomanacions sanitàries i educatives, amb el qual han estat treballant les universitats durant el període estival per als seus plans d'actuació. Segons expliquen, cada universitat ha pogut elaborar el seu propi protocol d'actuació per al pròxim curs, respectant les indicacions sanitàries i educatives de cada comunitat. Com a regla general s'està prioritzant l'activitat presencial, però compatibilitzant-la amb la docència en línia, sempre amb dependència de l'evolució de la pandèmia.

Així mateix, Castells es reuneix amb les autonomies en la comissió delegada de la Conferència General de Política Universitària. L'objectiu és assegurar una bona coordinació en l'inici del curs universitari 2020-21. A més d'aquesta trobada, Castells també ha citat els rectors de les universitats aquest dijous. En les últimes setmanes, l'oposició ha qualificat Castells com el "ministre desaparegut" davant el nou curs i el PP ha demanat en el Congrés la seua compareixença.

El ministeri assegura que el mes de juny ja es va publicar el document marc de recomanacions sanitàries i educatives, amb el qual han estat treballant les universitats durant el període estival per als seus plans d'actuació. Segons expliquen, cada universitat ha pogut elaborar el seu propi protocol d'actuació per al pròxim curs, respectant les indicacions sanitàries i educatives de cada comunitat. Com a regla general s'està prioritzant l'activitat presencial, però compatibilitzant-la amb la docència "online", sempre amb dependència de l'evolució de la pandèmia.

També et pot interessar

stats