El govern espanyol destinarà un fons de 300 milions a reforçar els serveis socials

Es finançarà l'assistència a domicili per a majors, dependents i persones amb discapacitat, i s'incrementaran les plantilles.

El govern espanyol destinarà un fons de 300 milions a reforçar els serveis socials
El govern espanyol destinarà un fons de 300 milions a reforçar els serveis socials

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha explicat les mesures del pla econòmic que preveu el departament que encapçala per a fer front a la pandèmia de coronavirus en la part que afecta els col·lectius més vulnerables de la societat. “No es pot deixar a ningú desatés en l'àmbit sanitari, però tampoc en el social”, ha resumit.

Iglesias ha concretat que el pla destina un fons de 300 milions d'euros íntegrament a serveis socials. Es finançarà assistència a domicili per a persones majors, dependents i persones amb discapacitat. També es reforçaran les plantilles de serveis socials i de les residències de majors i, finalment, s’habilitaran espais per a les persones sense llar, com ara el recinte firal Ifema de Madrid. A més, aquest divendres es reunirà la comissió interterritorial amb les comunitats autonòmes que han de concretar aquesta línia de treball.

El vicepresident segon del govern espanyol coordinarà els serveis socials autonòmics i municipals. Ha afegit que la vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030 ha posat a disposició del Ministeri de Sanitat més de 19.000 llits que estaven dispersos en diferents llocs.

També ha manifestat que cal seguir treballant en més mesures al llarg dels pròxims dies i ha recordat els punts principals del pla del govern espanyol. “Aquesta crisi no la tornaran a pagar els pobres”, ha deixat clar.

Agraïment a les aparadores del calcer d'Elx

Així mateix, Iglesias ha agraït el treball altruista de persones i col·lectius com les aparadores del calcer d’Elx, que han deixat la seua faena habitual per a fabricar mascaretes.

També et pot interessar

stats