El govern espanyol destina 214 milions a reforçar el sistema educatiu valencià davant la Covid-19

La xifra, la quarta més elevada, representa el 10,7% dels 2.000 milions que distribuirà l'executiu a les comunitats autònomes.

El CEPI Jaume I de Catarroja es prepara per a l'inici de curs
El CEPI Jaume I de Catarroja es prepara per a l'inici de curs / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana rebrà 214,18 milions d'euros per a reforçar el sistema educatiu davant la pandèmia de coronavirus, segons publica al Butlletí Oficial de l'Estat aquest dimecres. Aquesta xifra representa un 10,7% dels 2.000 milions que el govern espanyol destina a les comunitats autònomes per a aquest fi. La ministra portaveu, María Jesús Montero, va anunciar durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la firma de l'orde per a distribuir aquest fons, que forma part dels 16.000 milions d'euros del citat fons Covid, i que pretén "reforçar el sistema educatiu".

El repartiment d'aquesta partida es farà efectiu al llarg de setembre i començarà a arribar la setmana que ve. Aquests fons estan destinats al reforç del sistema educatiu i, sobretot, tenen com a objectiu la contractació de professors per a baixar les ràtios d'alumnes, el lloguer de locals i la compra de material com ara mampares, mascaretes o gels desinfectants.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia que més fons rebrà. Les tres primeres són Andalusia (383,8 milions), Catalunya (337,4 milions) i Madrid (291,69 milions). En el criteri de repartiment ha primat la població fins el punt que el 80% s'ha repartit proporcionalment a la població escolar de 0 a 16 anys i el 20% restant en funció de les matrícules en estudis superiors de persones de 17 a 24 anys.

També et pot interessar

stats