El govern espanyol desaconsella l'ús de mascaretes FFP2 en la població general

Afirma que només estan recomanades per a professionals en contacte amb el virus i col·lectius vulnerables sota prescripció mèdica.

Els madrilenys poden recollir una mascareta FFP2 de manera gratuïta en la farmàcia
Els madrilenys poden recollir una mascareta FFP2 de manera gratuïta en la farmàcia / Fernando Villar (Efe)

El Ministeri de Consum ha desaconsellat aquest dijous l'ús de mascaretes tipus FFP2 en la població general i ha recordat que només estan recomanades per a professionals en contacte amb el virus i col·lectius vulnerables sota prescripció mèdica.

Aquest tipus de mascaretes, afirmen des del govern espanyol, poden dificultar la respiració més que les mascaretes higièniques o quirúrgiques, "per la qual cosa personal no especialitzat pot tendir a tocar-les i recol·locar-les contínuament, amb el consegüent risc de contaminació", adverteix Consum.

Per a la població general, el Ministeri suggereix l'ús de les mascaretes higièniques en el cas de les persones sanes i sense contacte amb la Covid-19 i de les quirúrgiques per a les persones que hagen resultat contagiades, tinguen símptomes o siguen positives asimptomàtiques.

Tot això, seguint les recomanacions de la comunitat científica i sense renunciar a les recomanacions del Ministeri de Sanitat sobre distanciament físic i higiene.

També et pot interessar

stats