El govern espanyol decideix amb les autonomies el repartiment de 300 milions per a mitigar l’impacte social de la Covid-19

El vicepresident Pablo Iglesias ha convocat el Consell Interterritorial de Serveis Socials i Atenció a la Dependència.

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias
El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias / JM Cuadrado (Efe)

El govern espanyol ha convocat aquest divendres el Consell Interterritorial de Serveis Socials i Atenció a la Dependència per a decidir amb les comunitats autònomes el repartiment d’un fons de 300 milions d'euros destinat a reforçar l'atenció social a les persones més vulnerables durant la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19. El fons finançarà l’assistència a domicili per a persones majors, dependents i persones amb discapacitat. També es reforçaran les plantilles de serveis socials i de les residències de majors i, finalment, s’habilitaran espais per a les persones sense llar, com ara el recinte firal Ifema de Madrid, entre altres mesures.

El vicepresident de l’executiu i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias serà l'encarregat de coordinar el funcionament dels serveis socials de tot l'Estat, en cooperació amb les comunitats autònomes i els ajuntaments. El titular de Sanitat, Salvador Illa, ha delegat en la vicepresidència segona la gestió de la cooperació amb els serveis socials, i en la ministra de Defensa la protecció de les persones sense llar, que podrà recórrer, si cal, a les Forces Armades.

En una compareixença aquest dijous, Iglesias ha volgut deixar clar que el paquet de mesures aprovat durant aquesta setmana "no és un punt final" i que és "necessari" que l'executiu espanyol faça "més coses" per a "no deixar a ningú arrere".

També et pot interessar

stats