El govern espanyol i les autonomies coordinaran un protocol únic per a la reobertura del turisme

L'executiu de Pedro Sánchez insisteix que la recuperació de l'activitat ha de produir-se "en condicions sanitàries segures".

Imatge de portada: La platja de Benicàssim totalment buida durant l'estat d'alarma

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i les comunitats autònomes han acordat aquest dijous coordinar un protocol sanitari únic davant de la Covid-19 per a preparar la reobertura del sector turístic, una vegada que es relaxen les mesures de confinament. L'acord s'ha tancat en la Comissió Sectorial de Turisme i preveu un protocol homogeni que recollirà els requisits que cada subsector o activitat turística "ha de complir en matèria d'higiene i seguretat sanitària", segons ha informat la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver.

Encara que no hi ha certesa sobre quan es podrà reprendre l'activitat turística, Oliver ha destacat que la reobertura ha de produir-se "en condicions sanitàries segures", tant per al conjunt de turistes, com per als treballadors del sector, els residents i l'entorn. En l'elaboració del protocol participaran els agents econòmics i socials i l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE).

D'atra banda, la secretària d'Estat ha traslladat a les comunitats autònomes la intenció de desenvolupar una campanya per a estimular el turisme nacional, una vegada que l'evolució de la pandèmia ho permeta. Posteriorment, s'impusarà un pla de promoció i màrqueting en els mercats internacionals.

També et pot interessar

stats