El govern espanyol aprovarà l'ús obligatori de mascaretes en llocs públics

La mesura, que encara s'està estudiant, naix de la petició unànime de les comunitats i ciutats autònomes.

El govern espanyol aprovarà l'ús obligatori de mascaretes en llocs públics
El govern espanyol aprovarà l'ús obligatori de mascaretes en llocs públics

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha anunciat aquest diumenge que en els pròxims dies s’aprovarà l'ús obligatori de mascaretes en espais públics.

Aquesta decisió s'ha pres després de la reunió setmanal entre el president del govern estatal, Pedro Sánchez, i els responsables de les comunitats autònomes, que han plantejat de manera unànime la conveniència de l'ús obligatori de les mascaretes en espais públics.

Malgrat que les xifres de l'epidèmia tenen una tendència descendent, la portaveu del govern espanyol ha insistit que encara persisteixen els riscos, per la qual cosa continua sent necessari l'estat d'alarma.

En aquesta línia, durant la reunió amb els responsables de les comunitats i ciutats autònomes, Sánchez els ha exposat que té la intenció de sol·licitar al Congrés una última pròrroga de l’estat d’alarma d'un mes.

Quant a la cogovernança, el president del govern espanyol ha recalcat que les autonomies "mai han perdut el seu àmbit competencial" i que el comandament únic es limita a coordinar els esforços. En el nou decret, que el Consell de Ministres aprovarà dimarts que ve, reafirmarà que aquesta capacitat presidirà tota la fase de desescalada.

També et pot interessar

stats