El govern espanyol aprova un últim tram de 15.500 milions en avals de l'ICO

En total 7.500 es posaran a la disposició d'autònoms i pimes, 5.000 per a grans empreses i 2.500 seran per al sector turístic.

Les ministres, Isabel Celaá, María Jesús Montero i Reyes Maroto, aquest dimarts
Les ministres, Isabel Celaá, María Jesús Montero i Reyes Maroto, aquest dimarts / Chema Moya (Efe)

El govern espanyol ha aprovat un últim tram de 15.500 milions en avals de l'ICO, l'Institut de Crèdit Oficial, per a fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19. Són 7.500 milions que es posaran a la disposició d'autònoms i pimes, 5.000 milions per a grans empreses i 2.500 per a impulsar el sector turístic, que serviran per a cobrir necessitats de liquiditat però també per a dur a terme inversions, segons ha explicat la ministra portaveu, María Jesús Montero.

Fins al moment, ha afegit Montero, les empreses espanyoles han rebut 69.023 milions de finançament garantit pels avals públics, després que s'hagen aprovat 565.110 operacions de finançament, amb un import avalat de 52.761 milions d'euros.

La titular d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha explicat que el Consell de Ministres ha aprovat mobilitzar 650 milions d'euros del total dels 3.750 milions que inclou el pla de suport al sector de l'automoció. Són 100 milions que corresponen al pla Move2 per a la renovació del parc, 500 milions d'una línia ICO d'avals per a vehicles industrials i 15 milions per a inversions productives en plantes d'automoció.

A més, el Consell de Ministres també ha aprovat dos paquets de mesures de finançament, un per a la indústria i un altre per a les pimes, per valor de 173,5 milions d'euros. La ministra ha destacat que és “el moment de la recuperació econòmica i social” i tots han de treballar “en la mateixa direcció”.

Ajudes per a emprenedors i per a la transformació digital

El paquet dirigit al sector industrial està dotat amb 75 milions d'euros. Hi ha una convocatòria dotada amb 50 milions d'euros per a projectes d'R+D de sostenibilitat, economia circular, materials avançats i seguretat industrial en els sectors de l'automoció, el sector aeronàutic i la indústria manufacturera. També hi ha una altra convocatòria d'Indústria connectada 4.0. Dotada amb 25 milions dona suport a la transformació digital per a permetre al teixit industrial beneficiar-se de tecnologies com la robòtica avançada, la impressió 3D o el big data.

El paquet d'ajudes dirigit a les pimes contempla tres línies d'actuació. Són 20,5 milions d'euros per a empreses de base tecnològica, 57 milions per a fer costat a projectes que milloren la competitivitat, i 20,5 per a joves emprenedors menors de 40 anys. Aquesta última línia ha permés el naixement d'empreses com Wallapop o Cabifay, segons Maroto.

També et pot interessar

stats