El govern espanyol aprova crèdits per a la Seguretat Social per 30.500 milions

Es pretén afrontar la pèrdua d’ingressos per les majors despeses en prestacions, les exempcions de quotes i les menors cotitzacions.

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Ballesteros (Efe)

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret llei de mesures urgents en l’àmbit econòmic en què s’inclouen dos crèdits, per un import global de 30.502 milions d’euros. L’objectiu és afrontar la pèrdua d’ingressos de la Seguretat Social per les majors despeses en prestacions, les exempcions de quotes i menors cotitzacions, així com per a fer front al pagament del major nombre de prestacions per desocupació derivades de la crisi sanitària.

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que s’ha inclòs en aquest decret un crèdit extraordinari de l’Estat a la Seguretat Social per import de 14.002 milions d’euros per a mantenir l’equilibri pressupostari, tenint en compte els menors ingressos del sistema per les mesures de protecció adoptades (prestació extraordinària per a autònoms i exoneració de cotitzacions en els ERTO, entre altres). Així mateix, s’ha aprovat un altre crèdit, per un màxim de 16.500 milions d’euros sense interessos, per a afrontar el pagament del major nombre de prestacions per desocupació que ha causat la pandèmia.

“És evident que els ingressos del sistema es veuran reduïts respecte al que es preveu (...) Aquests crèdits reflecteixen el compromís del govern amb el sistema de la Seguretat Social”, ha destacat Montero.

Ingrés mínim vital

La ministra també ha explicat que el govern ha prorrogat fins al 30 de setembre les mesures extraordinàries del reial decret per a la flexibilització de l’ocupació agrària, que va ser aprovat el mes d’abril passat per la crisi del coronavirus. A més, ha assegurat que l’ingrés mínim vital, una mesura que suposarà un “abans i un després” en la lluita contra la desigualtat, s’aprovarà divendres.

S’amplia a quatre mesos el termini per a ingressar impostos

D’altra banda, l’executiu ha ampliat un mes més, fins els quatre mesos, el termini per a ingressar impostos pels contribuents sense interessos de demora en els ajornament tributaris motivats per l’impacte de la Covid-19.

També et pot interessar

stats