El govern espanyol aprova 20.000 milions en avals per a donar crèdit a empreses

L’objectiu és garantir la liquiditat de les empreses més afectades per la crisi del coronavirus.

La ministra portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, durant la comapreixença
La ministra portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, durant la comapreixença / À Punt NTC

El Govern d’Espanya ha aprovat la posada en marxa d’un primer tram d’avals de 20.000 milions per a garantir la liquiditat de les empreses més afectades per la crisi del coronavirus. La meitat d’aquest import servirà per a garantir nous préstecs d’autònoms i pimes.

El Consell de Ministres ha acordat les característiques d’aquest primer tram d’avals, que forma part del pla de l’executiu per a arribar a disposar fins a 100.000 milions, segons ha informat la ministra portaveu, María Jesús Montero.

D’aquesta manera es posa en marxa la línia d’avals per a garantir la liquiditat d’autònoms i empreses amb l’objectiu de fer costat al teixit empresarial, garantint l’accés al finançament necessari per a mantindre l’activitat i l’ocupació.

Montero també ha mencionat dos acords més del Consell de Ministres: d’una banda, es distribuiran els 300 milions dels fons social dirigit a les comunitats autònomes i bona part d’aquests, dirigits a les persones més majors, encara que també a dependents o famílies monoparentals; de l’altra, es destinaran 25 milions dirigits als xiquets i xiquetes beneficiaris de les beques als menjadors escolars.

Pròrroga de l'estat d'alarma

D'altra abnda, el govern espanyol ha sol·licitat al Congrés l’autorització per a prorrogar l’estat d’alarma fins a les 00:00 hores del 12 d’abril. Aquest se sotmetrà a les mateixes condiciones establertes en reial decret aprovat el 14 de març.

Montero ha explicat que són conscients de “la duresa que suposa allargar aquesta situació”. No obstant això, ha assegurat que “és absolutament imprescindible per a seguir combatent el virus i guanyar definitivament la batalla”.

La sol·licitud es debatrà i votarà aquest dimecres al Congrés i el govern ha dit que espera tindre el suport de totes les forces parlamentàries.

Excepcions en els vols entre Itàlia i Espanya

Així mateix, el Consell de Ministres ha aprovat un acord per a exceptuar de la restricció de vols entre Itàlia i Espanya als repatriats, ciutadans espanyols o residents a Espanya.

Montero ha explicat que l’evolució de la crisi del coronavirus Covid-19 ha fet necessari modificar l’acord que es va adoptar el passat 10 de març per a incloure la situació d’aquests ciutadans entre les excepcions a la mesura que es va adoptar llavors. En aquell moment, el Consell de Ministres va acordar prohibir tots els vols directes entre Itàlia i Espanya durant 14 dies.

També et pot interessar

stats