El govern espanyol aporta 250 milions més en ajudes per a revitalitzar les vendes de vehicles

Els compradors opten a ajudes de 300 a 4.000 euros per vehicle si envien el vell al desballestador.

Les ajudes que aprovarà el Consell de Ministres pretenen modernitzar el parc automobolístic
Les ajudes que aprovarà el Consell de Ministres pretenen modernitzar el parc automobolístic / Europa Press

El govern espanyol dona llum verda aquest dimarts al paquet d’ajudes per a la compra de vehicles, a les quals destinarà 250 milions d’euros. El pla que té previst aprovar el Consell de Ministres persegueix incentivar la renovació del parc automobilístic amb l’adquisició de qualsevol vehicle, bé siga per a ús familiar o industrial.

Aquest nou Pla Renove vol substituir els vehicles més antics i contaminants per uns altres més nets i assegurances a través de criteris mediambientals i fomentant el concepte de "neutralitat tecnològica".

Aquests 250 milions d'euros es destinaran a incentivar l'adquisició de turismes, vehicles comercials lleugers, vehicles industrials pesats i autobusos, i estarà vinculat, igual que els plans anteriors, a desballestar un vehicle antic per cadascun nou que es compre.

Les ajudes prioritzaran els models més eficients, de manera que l'adquisició de turismes amb etiqueta 'zero' per part de particulars o autònoms se subvencionarà amb 4.000 euros, mentre que si és un model 'Eco' es rebran entre 600 i 1.000 euros i entre 400 i 800 euros si és un cotxe amb etiqueta 'C' (combustió).

En el cas de les pimes, les ajudes són de 3.200 euros per als 'zero', d'entre 500 i 800 euros per als 'Eco’ i d'entre 350 i 650 euros per als 'C'. Les grans empreses rebran 2.800 euros en el primer cas, entre 450 i 700 en el segon i entre 300 i 550 euros en el tercer. Per a poder sol·licitar totes aquestes ajudes, els turismes adquirits no podran superar els 35.000 euros.

D’altra banda, l'executiu estatal injectarà 100 milions d'euros més entre 2020 i 2021 per a renovar la flota de vehicles de l'administració per models amb l'etiqueta 'Zero' de la Direcció General de Trànsit (DGT).

El govern espanyol ja va aprovar el Programa d'Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (Moves II), dotat amb cent milions d'euros i que donarà ajudes de fins a 5.500 euros per a la compra de vehicles elèctrics.

També et pot interessar

stats