El govern espanyol amplia dues setmanes més les restriccions d’entrada vols i vaixells del Regne Unit

L’executiu manté les mesures davant de la “incertesa” de l’abast de la nova variant britànica de la Covid-19.

Un treballador de British Airways atén una passatgera
Un treballador de British Airways atén una passatgera / Luis Cortes (Reuters)

El govern espanyol ha prorrogat fins al 19 de gener les restriccions d'entrada a Espanya de vols i vaixells que procedeixen del Regne Unit amb passatgers no residents ni nacionals davant de "l’incertesa de l'abast sobre la nova variant britànica" del coronavirus i en "sintonia amb la posició mantinguda per la major part dels països de la Unió Europea".

El Butlletí Oficial de l’Estat recull aquest divendres la mesura, adoptada per un acord del Consell de Ministres del 22 de desembre, després de l'alarma que va generar a la Unió Europea la troballa d'una nova variant del SARS-CoV-2 i que ha fet que la majoria de països hagen adoptat restriccions.

La primera restricció es va acordar en el Consell de Ministres del 22 de desembre i acabava el 5 de gener, per la qual cosa el govern espanyol ha decidit, després de l'última reunió de l'any del Consell, prorrogar-la en 14 dies més.

Segons el que es preveu en l'acord del Consell de Ministres, "la realització de vols des de qualsevol aeroport situat al Regne Unit" fins a Espanya, "amb escales intermèdies o sense, únicament podrà dur-se a terme quan es tracte" d'aeronaus que "transporten exclusivament" ciutadans nacionals i residents a Espanya o Andorra.

Així mateix, en el cas de les embarcacions, només es permetrà entrar a ports espanyols "als vaixells de passatge de transbord rodat i de passatge que presten servei de línia regular" amb el Regne Unit i que traslladen també "exclusivament" nacionals i residents a Espanya i Andorra.

En tot cas, el govern espanyol aclareix en el BOE que "en funció de l'evolució de la situació i de la pandèmia i especialment de les decisions que puguen adoptar-se de manera coordinada a la Unió Europea, el Ministeri de Sanitat podrà alçar, amb caràcter general, aquestes limitacions abans de la finalització d'aquest termini".

També et pot interessar

stats