El govern espanyol abaixarà "d'una manera o una altra" el preu de les mascaretes

L'executiu confia a començar a rebre les primeres dosis de la vacuna de Pfizer al començament de l'any que ve.

El govern espanyol abaixarà "d'una manera o una altra" el preu de les mascaretes
El govern espanyol abaixarà "d'una manera o una altra" el preu de les mascaretes

El govern espanyol ha explicat aquest dimarts que abaixarà el preu de les mascaretes de venda al públic. La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha explicat, a preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el reglament europeu impedeix que s'abaixe l'IVA del preu de les mascaretes de venda al públic. A pesar d'aquesta reglamentació, el govern ha reclamat a la Comissió Europea que aclarisca aquesta situació i que incorpore la reducció de l'IVA en el preu de venda al públic de les màscares en la directiva que està tramitant sobre productes sanitaris, entre ells les proves PCR. Montero ha afegit que mentre Brussel·les fa els canvis, el govern pretén abaratir les mascaretes d'un sol ús per a fer-les més assequibles i ha remarcat que la rebaixa es produirà "d'una manera o una altra". El govern espanyol ja va abaratir-ne el preu a l'abril, però ara pretén revisar aquesta xifra novament.

D'altra banda, el ministre de Ciència i Tecnologia, Pedro Duque, ha explicat que s'està ultimant el contracte entre la Unió Europea i i Pfizer. Duque creu que una vegada ja firmat hi ha assignades poc més de 20 milions d'euros de vacunes per a Espanya que pagarà el Sistema Nacional de Salut. L'executiu confia a començar a rebre les primeres dosis de la vacuna de Pfizer a principis de l'any pròxim.

Duque també ha explicat que la vacunació seguirà "criteris mèdics i objectius" i no a criteris territorials. La compra serà centralitzada i la distribució es farà a través de les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats