El govern d'Espanya i les autonomies pacten un preu màxim per al material de prevenció de contagis

L'executiu espanyol ha aprovat mesures excepcionals per a garantir l'accés de la població a màscares, guants i gel hidroalcohòlic.

Venda de màscares a una farmàcia catalana
Venda de màscares a una farmàcia catalana / Marta Pérez (Efe)

La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, de la qual formen part diversos ministeris i les comunitats autònomes, fa una reunió extraordinària, per via telemàtica, per a acordar el preu màxim de venda al públic de màscares, guants i gel hidroalcohòlic. Serà a les 17:00 hores.

Tot després de l'orde del govern espanyol que publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), amb mesures excepcionals per a garantir l'accés de la població a productes i articles recomanats per a previndre contagis de coronavirus.

L'orde també obliga a donar en l'etiquetatge del material informació com la denominació, la composició, el període recomanat d'ús i instruccions sobre la manera de col·locació, ús i manteniment, manipulació i eliminació.

La venda unitària de màscares quirúrgiques que no estiguen empaquetades individualment només es podrà fer a la farmàcia i "garantint unes condicions d'higiene adequades que salvaguarden la qualitat del producte". Així mateix, l'orde defineix les característiques que han de complir les màscares "reutilitzables" i les destinades a la població infantil.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics va demanar al Ministeri de Sanitat que n’intervinga els preus per a frenar l’especulació. Així mateix ha proposat que es faça una distribució controlada del material a la població a través de la targeta sanitària, una mesura que ja s’ha anunciat a la Comunitat Valenciana per a majors de 65 anys i col·lectius de risc.

També et pot interessar

stats