El govern d’Espanya aprova demanar l’última pròrroga i agraeix els suports polítics

El ministre de Sanitat recorda que les autonomies tindran el control total de la gestió durant la fase 3.

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero
La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero / J.J. Guillén (Efe)

El Consell de Ministres ha acordat demanar al Congrés la sisena ampliació de l’estat d’alarma, que serà l’última, segons ha defensat en la roda de premsa posterior María Jesús Montero, ministra portaveu. Així, ha explicat que aquesta nova pròrroga s’allargarà fins el 21 de juny i ha expressat “l’agraïment” als partits que ja han mostrat disposició de donar-hi suport. I ha enviat un missatge al PP: “Parlem de protegir la vida dels espanyols, de res mes”, ha remarcat.

Montero ha defensat criteris sanitaris per a tornar a demanar al parlament una nova pròrroga de l’estat d’alarma i ha demanat a les formacions polítiques deixar els interessos que no siguen la salut dels espanyols i de les espanyoles a l’hora de donar suport a les decisions de l’executiu. La ministra portaveu ha tornat a advertir de les greus conseqüències que suposaria donar passos arrere en aquest punt de la desescalada.

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat que l’epidèmia està ara en fase de control. Illa ha defensat que l’estat d’alarma ha funcionat i que per això el govern espanyol demanarà el que creu que serà l’ultima pròrroga. També ha incidit en el fet que en la fase 3 les comunitats autònomes tindran la gestió total de la desescalada.

El ministre ha valorat el funcionament de la fase de desescalada i ha dit que Espanya ha patit el confinament més dur dels països de la Unió Europea. En eixe sentit, ha destacat que el comportament de la ciutadania ha estat “exemplar” i ha demanat que l’actitud de prudència es mantinga en les setmanes que venen.

D’altra banda, Montero ha defensat l’ingrés mínim vital, que acaba d’aprovar el govern espanyol. El Consell de Ministres també ha donat llum verda a l’avantprojecte de llei de residus i sols contaminants i l’estratègia espanyola d’economia circular.

També et pot interessar

stats