El govern d’Espanya alçarà la quarantena obligatòria als estrangers a partir de l’1 de juliol

La ministra d’Afers Estrangers anuncia la reactivació del turisme internacional perquè “el més difícil ha quedat arrere”.

El govern d’Espanya alçarà la quarantena obligatòria als estrangers a partir de l’1 de juliol
El govern d’Espanya alçarà la quarantena obligatòria als estrangers a partir de l’1 de juliol

El govern espanyol fa un pas més en la reactivació del turisme exterior per a aquest estiu. A partir de l’1 de juliol s’alça la quarantena imposada durant l’estat d’alarma a totes les persones que vinguen de l’estranger, segons ha anunciat la ministra d’Afers Estrangers, Arancha González Laya, en Twitter. “El més difícil ha quedat arrere”, diu en el tuit. Segons afirma, “des del juliol es reactiva gradualment el turisme internacional, alcen la quarantena i asseguren condicions de seguretat sanitària”.

La decisió s’ha pres en una reunió interministerial que ha tingut lloc per videoconferència. Hi han participat les vicepresidentes Teresa Ribera i Nadia Calviño, la ministra d’Afers Estrangers, Arancha González Laya, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, el ministre de Transports, José Luis Ábalos, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Hores abans a aquesta videoconferència, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, havia assegurat que l’entrada de turistes a Espanya serà un fet al juliol, una vegada que concloga l’estat d’alarma i la quarantena a visitants estrangers. Maroto ha defensat aquesta restricció decretada preventivament pel govern espanyol, “una mesura que també s’ha adoptat en altres països, però que és temporal i conclourà simultàniament a la fi de l’estat d’alarma”. Animava així mateix als turistes, especialment francesos i alemanys, a viatjar a Espanya.

La titular de Turisme ha respost que la quarantena era una mesura provisional que a les declaracions de la ministra francesa de Transició Ecològica, Élisabeth Borne, que ha recomanat a la ciutadania francesa no anar de vacances a Espanya aquest estiu a causa dels controls fronterers que puga haver-hi per la pandèmia de la Covid-19.

També et pot interessar

stats