El govern català ordena el tancament de discoteques i sales de ball i de festes

Als municipis amb més contagis de Covid-19 es tancaran a la mitjanit restaurants, bars, terrasses i barets de platja.

Gel hidroalcohòlic a la barra d'una discoteca
Gel hidroalcohòlic a la barra d'una discoteca / Joaquín Corchero (Europa Press)

La Generalitat de Catalunya ha ordenat el tancament al públic de discoteques, sales de ball i de festes amb espectacle per a tractar de frenar la transmissió del coronavirus.

També queden suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments i s'obliga a tancar a les dotze de la nit els salons de joc, casinos i sales de bingo.

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya ha assenyalat que la situació epidemiològica al conjunt de Catalunya ha obligat a adoptar "mesures especials de contenció" per a frenar la transmissió del virus de la Covid-19.

A més, als municipis on s'han detectat més contagis els últims dies i on ja regeixen mesures restrictives per a contindre els brots de coronavirus s'estableix també l'horari de tancament a mitjanit de restaurants, bars, terrasses, barets de platja i bars musicals.

Entre aquests municipis es troben Barcelona i la seua àrea metropolitana, moltes poblacions lleidatanes i algunes de Girona, com ara Figueres. El termini de les mesures s'estableix en 15 dies i aquesta resolució entrarà en vigor el dissabte 25 de juliol.

Els ajuntaments dels municipis afectats i l'administració de la Generalitat seran els encarregats de les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establides. L’incompliment serà objecte de règim sancionador.

També et pot interessar

stats