El govern amplia les ajudes al lloguer per als col·lectius més vulnerables

Els arrendataris afectats per la Covid-19 podran rebre fins a 900 euros durant sis mesos.

VÍDEO | El govern amplia les ajudes al lloguer per als col·lectius més vulnerables

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), ha preparat un programa d’ajudes al lloguer d’habitatges habituals per tal de minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19 sobre els col·lectius més vulnerables.

La iniciativa modifica el reial decret llei aprovat per l’anterior executiu per a regular el Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2020 i permet avançar a les comunitats autònomes, mitjançant una transferència urgent, 346 milions d’euros corresponents a l’anualitat 2020 del Pla. Posteriorment s’hi transferiran uns altres cent milions.

L’orde ministerial que desplega les ajudes i que s’ha publicat aquest dissabte en el BOE, també amplia les ajudes directes a les víctimes de violència de gènere, les persones que han patit desnonaments, sense llar i especialment vulnerables. A més, incentiva l’adquisició d’habitatges per part de les administracions públiques per a destinar-les a lloguer social.

Fins a 900 euros al mes

Les persones arrendatàries que es troben en situació de vulnerabilitat com a conseqüència de la crisi causada per la Covid-19 podran rebre fins a 900 euros al mes durant sis mesos.

Seran les comunitats autònomes les que concediran aquesta ajuda mitjançant adjudicació directa i les que establiran els terminis i forma de presentació de les sol·licituds.

Les noves ajudes són compatibles amb altres subvencions, sempre que el total no supere el 100% de l’import del lloguer. També podran destinar-se a amortitzar préstecs subscrits per a sufragar el lloguer.

Víctimes de violència masclista, desnonaments i persones sense llar

Les dones supervivents de violència masclista, les persones que han patit desnonaments, les que no tenen llar i altres en situació d’especial vulnerabilitat, a més d’una ajuda al lloguer de fins 600 euros, podran demanar-ne un altra de 200 euros més per a pagar despeses de comunitat i subministraments bàsics.

L’orde estableix que s’accelerarà una solució habitacional per a aquestes persones en habitatges de titularitat pública, i si no hi haguera disponibilitat, en habitatges de titularitat privada.

Pel que fa a la modificació del programa de foment del parc d’habitatges de lloguer, es possibilita la compra d’habitatges per part de les administracions i entitats públiques amb ajudes de fins a 400 euros per metre quadrat i de fins al 60% del seu cost d’adquisició.

També et pot interessar

stats