La Gomera fa un simulacre de rebrot amb una aplicació mòbil per a rastrejar els contagis

Per l'illa circularan 300 infectats virtuals i els participants en l'experiment rebran una alerta si han estat en contacte amb ells.

Aplicació desenvolupada a Noruega per al seguiment dels contactes amb persones portadores de la Covid-19
Aplicació desenvolupada a Noruega per al seguiment dels contactes amb persones portadores de la Covid-19 / Heiko Junge (Reuters)

L'illa de La Gomera, a les Canàries, ha iniciat aquest dilluns un simulacre de rebrot amb una aplicació mòbil per a rastrejar els contagis de coronavirus. En aquest experiment participen 3.000 dels 22.000 habitants de La Gomera, que s'han instal·lat al mòbil una aplicació que els avisarà amb un missatge si han estat prop d'una persona que ha donat positiu per la Covid-19.

El Consell de Ministres ha aprovat un contracte amb Indra per a dissenyar, desenvolupar i avaluar aquesta prova pilot d'una aplicació de rastreig a través del telèfon mòbil, que permetrà notificar als contactes d'un usuari el risc de contraure la malaltia després d'haver simulat contagis a l'illa canària de La Gomera.

L'aplicació no utilitza la geolocalització, sinó que es basa en la connexió Bluetooth entre terminals. Per l'illa circularan 300 infectats virtuals i els que participen en l'experiment rebran una alerta si han estat en contacte amb ells durant almenys 15 minuts i a menys de dos metres de distància.

Després d'aquesta prova pilot i de veure els resultats es decidirà si s'implanta a la resta d'Espanya durant la tardor, d'acord amb les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats