Així gestionaran les escoles valencianes els casos sospitosos de coronavirus

Tots els centres hauran de tindre habilitat un espai on poder aïllar l’alumnat que presente símptomes compatibles.

Així gestionaran les escoles valencianes els casos sospitosos de coronavirus
Així gestionaran les escoles valencianes els casos sospitosos de coronavirus

Un espai aïllat dins de l’escola, d’ús individual i amb poc mobiliari i bona ventilació: així és l’aposta de la Conselleria d’Educació per a gestionar els possibles contagis de coronavirus en els col·legis valencians aquest curs 2020-2021. Tots els centres hauran d’incloure enguany un “espai Covid-19” habilitat, una nova estança que servirà per a aïllar qualsevol persona que comence amb símptomes compatibles amb el virus, com ara “febra, tos, sensació de falta d’aire”, fins que la traslladen amb la família.

Aquests són els passos que hauran de seguir en cas que hi haja una sospita de Covid-19:

1. A l’alumne o alumna que haja començat a tindre símptomes se li haurà de col·locar una mascareta higiènica, sempre que tinga més de sis anys, i el traslladaran a l’espai Covid-19.

2. Haurà d’estar acompanyat per la persona adulta que haja detectat el cas, que haurà de protegir-se amb un equip de protecció individual (EPI), fins que un familiar o tutor legal l’arreplegue. Cal evitar que altres persones adultes del centre educatiu entren en contacte amb el possible infectat.

3. L’escola iniciarà el protocol de comunicació a dos bandes. S’informarà la família de l’afectat perquè aquesta contacte amb el centre d’atenció primària de referència, que establirà els passos a seguir. D’alta banda, el col·legi contactarà amb Salut Pública per a facilitar la informació necessària per al seguiment dels contactes.

4. Es procurarà que la marxa de l’alumne o l’alumna del centre escolar es faça en vehicle particular i no en transport públic.

5. La Conselleria de Sanitat s’encarrega de la identificació i seguiment dels contactes i d’establir el protocol de vigilància i seguretat. Així mateix, estableix les mesures de prevenció i control necessàries en cas de brot, o augment de la transmissió comunitària.

També et pot interessar