La Generalitat valora flexibilitzar les mesures sanitàries i de prevenció en residències de majors

La consellera Mónica Oltra ha mantingut aquest dilluns una reunió amb les empreses que gestionen els centres.

Imatge de la reunió, aquest dilluns
Imatge de la reunió, aquest dilluns / À Punt

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha valorat aquest dilluns que es poden "flexibilitzar" les mesures sanitàries i de prevenció a les residències de majors, al mateix temps que ha apuntat que les majors restriccions es donen a les més xicotetes, que tenen un aforament de visites d'un 25%.

La consellera i les empreses que gestionen les residències de majors han tingut aquest dilluns una reunió per a parlar de la nova normalitat i de com encarar una possible segona onada de la pandèmia. Oltra ha assenyalat que ha faltat per perfilar algun matís, però ha defensat que els representants del sector estan d'acord "pràcticament" en tots els aspectes. "Hi ha un acord generalitzat en la prudència que hem de tindre i en el fet que els majors són les persones més sensibles", ha afegit.

El sector ha acudit a la cita amb una llista de peticions de cara a la nova situació després de la pandèmia, que inclou la reducció dels dies de quarantena que han de guardar els nous ingressats si han donat negatiu per PCR, l'ampliació de les visites si el centre pot garantir la distància de seguretat i també l'ampliació de l'aforament dels centres de dia fins al 75%. El col·lectiu ha sol·licitat una revisió de les mesures, que passaria per una major flexibilització, com obrir la possibilitat que els ancians puguen fer eixides vacacionals amb els familiars "amb totes les mesures de seguretat".

També et pot interessar

stats