La Generalitat sol·licita passar a la fase 1 des de dilluns a tot el territori

Ana Barceló ha presentat la documentació que acredita que tots els departaments de salut compleixen tots els paràmetres exigits.

VÍDEO | La Generalitat sol·licita passar a la fase 1 des de dilluns a tot el territori

La Generalitat ha demanat al govern espanyol que totes les comarques inicien la fase 1 de la desescalada el pròxim dilluns, ja que tots els departaments de salut estan en condicions de fer-ho. El document que el Consell ha remés al Ministeri de Sanitat exposa que el nostre territori compleix els paràmetres hospitalaris que es tindran en compte per a avançar en la desescalada, tant pel que fa a les unitats de cures intensives (UCI) com en planta.

En aquest document, la Generalitat també ha proposat tindre autonomia per a autoritzar el bany a les platges i modificar les franges horàries del passeig dels xiquets quan començarà la calor.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha traslladat la proposta que Castelló, València i Alacant evolucionen a la fase 1 de desescalada en una reunió telemàtica mantinguda dimecres per la vesprada amb la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, i l'equip tècnic del Ministeri de Sanitat.

Barceló, assegura que la Comunitat Valenciana està en condicions d'avançar cap a la següent fase de desescalada dilluns perquè ja compleix el criteri de capacitat de llits UCI i de tests PCR per als centres d'atenció primària.

Així mateix, la consellera ha informat que la Generalitat està ultimant els estudis per a redactar el document que recull la capacitat assistencial de la Comunitat Valenciana, tant hospitalària com d’atenció primària, i la vigilància epidemiològica, així com els sistemes d'identificació i contenció de les fonts de contagi.

Ara, el govern espanyol estudirà la documentació aportada per les comunitats autònomes per a decidir si passen de fase.

També et pot interessar

stats