La Generalitat sancionarà els centres de majors que no presenten el pla de contingència de la Covid-19

Oltra anuncia que queden quatre residències i 56 centres de dia que no han aportat el document.

La consellera d'Igualtat durant la compareixença que ha oferit aquest dimecres a les Corts per a explicar la situació de les residències
La consellera d'Igualtat durant la compareixença que ha oferit aquest dimecres a les Corts per a explicar la situació de les residències / Flickr Corts

Les residències de persones majors que no hagen elaborat el pla de contingència per a fer front a la Covid-19 o que no ho facen en “pocs dies” seran sancionades. És l’advertència que ha llançat aquest matí la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant la seua compareixença a les Corts per a explicar la situació d’aquests centres en relació amb la pandèmia.

Segons ha recordat Oltra, les residències tenien l’obligació d’enviar el pla de contingència abans del 31 de juliol. Aquest document havia de contindre, entre altres aspectes, un estoc d'equips de protecció individual per a, almenys, quatre setmanes, i garantir la possibilitat d'aïllar un 10% dels residents en habitacions amb bany propi.

En canvi, queden quatre residències i 56 centres de dia privats que no han presentat a Polítiques Inclusives el pla de contingència. Com ha exposat Oltra a les Corts, 314 geriàtrics ja han aportat el document, és a dir, el 99% dels que hi ha a la Comunitat Valenciana. Pel que fa als centres de dia, aquest percentatge és inferior, d’un 69%, perquè únicament han presentat el document 125 centres de tots els que hi ha al territori valencià.

Infracció greu si no s’aporta

Els centres que encara tenen pendent la presentació del pla de contingència per a fer front a la Covid-19 ja han rebut una advertència, per escrit, de l’incompliment. Oltra ha indicat que el fet de no aportar aquest document suposa una infracció greu.

La consellera de Polítiques Inclusives també ha apuntat que el seu departament ha reforçat la gestió quotidiana amb un pla de xoc que suposa la contractació de 29 professionals, com a reforç "extraordinari i temporal" per a agilitar les gestions i treballs en el seu departament relacionats amb la pandèmia.

D’altra banda, Mónica Oltra ha anunciat en la seua intervenció en les Corts que divendres el Consell aprovarà un decret llei per a compensar econòmicament l'esforç realitzat pel personal sanitari i sociosanitari durant la primera onada de la pandèmia, la passada primavera.

També et pot interessar

stats