La Generalitat sanciona deu prostíbuls en 37 inspeccions

Les multes són per tindre una activitat diferent de l’establida en la llicència o per incomplir les mesures Covid.

Imatge d'arxiu d'un prostíbul
Imatge d'arxiu d'un prostíbul / À Punt NTC

La Generalitat ha inspeccionat des de divendres 37 dels 143 prostíbuls de què es té constància a la Comunitat Valenciana i ha interposat deu sancions. Sis establiments han rebut una multa per tindre una activitat diferent de la que estableix la llicència d'activitat i en els altres quatre casos ha sigut per incomplir les mesures de contenció del coronavirus. Ho ha destacat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, que ha reclamat al Ministeri d'Igualtat un marc legal per a actuar contra els prostíbuls.

El Consell ha reforçat la inspecció dels prostíbuls per a sancionar els que no complisquen la normativa. Tancar-los és, de moment, "inviable sense un canvi legal", tal com ha destacat Bravo. La consellera recorda que la postura del Consell és abolicionista, però assegura que el govern valencià descarta la línia d'actuació oberta per l'homòleg a Castella-la Manxa, que ha establit per decret el tancament dels prostíbuls independentment del tipus de llicència d'activitat que tinguen.

Perquè la qüestió de fons és que un prostíbul, sobre el paper, té llicència d'activitat com a bar de copes, hostal o sauna i ara mateix sols es poden tancar a conseqüència de les restriccions sanitàries imposades al sector.

També et pot interessar

stats