La Generalitat revisarà els protocols anti-Covid a les residències després del brot del Puig

La comissió sociosanitària posa sobre la taula la possibilitat d’endurir les mesures.

Dos treballadores ajuden a un resident d'una residència
Dos treballadores ajuden a un resident d'una residència / Europa Press

La Generalitat revisarà els protocols anti-Covid a les residències de majors després del brot de 127 persones que s’ha detectat en una residència del Puig de Santa Maria, la gran majoria interns. Així ho han confirmat a À Punt notícies fonts de la Conselleria de Sanitat i de la patronal de les residències Aerte.

La decisió s’ha tractat en la comissió sociosanitària que s’ha celebrat aquest dijous al matí en què s’ha posat damunt la taula la possibilitat d’endurir aquests protocols. Aquesta comissió ha de treballar ara per a adaptar a la realitat valenciana la normativa estatal.

Segons les dades actualitzades aquest dijous per la Conselleria de Sanitat, a dia de hui hi ha algun cas positiu en 32 residències de majors (3 a la província de Castelló, 9 a la província d'Alacant i 20 a la província de València)

Aquests mateix dijous s'han notificat dos nous positius entre els interns i cinc treballadors nous contagiats, sense que haja trascendit el centre.

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 6 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 1 a la província d'Alacant i 4 a la província de València.

Els familiars dels interns al centre del Puig denuncien la manca d’informació

Els familiars dels interns al centre del Puig denuncien la manca d’informació. Una de les familiars amb què ha pogut parlar la televisió d’À Punt, Isabel Domingo, ha explicat que després de denunciar els fets ha sabut que la seua mare està contagiada. À Punt Notícies ha intentat sense èxit contactar amb el centre afectat.

Domingo ha explicat que la residència els ha informat que el centre ha dividit en quatre les zones comunes perquè només hi puguen coincidir 25 residents i que s’ha compromés a facilitar la comunicació dels familiars una vegada al dia amb els residents a través de tauletes electròniques.

L’atenció sanitària al centre del Puig s’ha reforçat amb personal de l’Hospital de Sagunt.

També et pot interessar

stats