La Generalitat es reunirà amb l’empresa DomusVi a finals de juliol per a abordar-ne la reversió

Oltra anuncia una investigació per a aclarir què va passar a la residència d’Alcoi, on han mort 73 residents durant la pandèmia.

VÍDEO | La Generalitat es reunirà amb l’empresa DomusVi a finals de juliol per a abordar-ne la reversió

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha confirmat que el departament que dirigeix ja ha comunicat a l’empresa DomusVi, que gestiona la residència d’Alcoi, la intenció de recuperar el centre i que, a finals de mes, mantindran una reunió per a tractar aquest assumpte. A la trobada també assistirà l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

El Consell ja va avançar aquesta setmana la voluntat de revertir la titularitat d’aquesta residència, la primera que va privatitzar el PP quan estava al capdavant del govern valencià i la més afectada per la Covid-19, on van morir 73 dels 134 residents durant la pandèmia. També l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat una resolució en què demana que la gestió d’aquest centre de majors torne a ser pública.

Segons ha explicat Mónica Oltra, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està recopilant tota la informació per tal d’aclarir per què l’impacte del coronavirus “ha sigut tan absolutament llunyà de la mitjana del que ha passat en la xarxa residencial”, amb la meitat dels residents víctimes de la Covid-19 i el contagi de pràcticament la totalitat de les persones que hi vivien.

La vicepresidenta ha recordat que la residència DomusVi ocupa un espai de la Generalitat, cedit a l’empresa per un període de 45 anys, en un acord firmat per l’exconseller del PP Rafael Blasco. L’empresa no paga cap cànon i l’única contrapartida a la cessió va ser realitzar unes obres de reforma en l’immoble “que òbviament estan àmpliament amortitzades”.

Aquesta setmana, a més a més, la residència ha obert per fi les portes i ha rebut les primeres visites dels familiars dels residents, un moment molt esperat. Això sí, extremant les mesures de seguretat.

El rastre de la Covid-19 és més que evident en els 61 majors que continuen a la residència d'Alcoi, on, a més, aquesta setmana, el metge està de baixa. Els familiars, que continuen reclamant respostes, demanen, després de tant de patiment, poder passar la pàgina i tornar a la normalitat de les visites.

També et pot interessar