Generalitat, representants provincials i municipals aborden en una cimera territorial el pas a la fase 3

Puig presideix una reunió per a buscar un gran acord de reconstrucció després de la pandèmia i gestionar la recta final de la desescalada.

Puig presideix la reunió al Palau de la Generalitat, aquest dilluns
Puig presideix la reunió al Palau de la Generalitat, aquest dilluns

El cap del Consell, Ximo Puig, es reuneix aquest dilluns amb representants provincials i municipals per a abordar la reconstrucció de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia de la Covid-19 i preparar el pas a la fase 3. La trobada, que té lloc amb la fase 2 de la desescalada acabada d'estrenar, s'emmarca dins del diàleg territorial proposat per la Generalitat a la recerca de l'acord per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana i té com a objectiu coordinar la recta final de la desescalada juntament amb províncies i municipis.

A més de Puig, hi estan presents els presidents de les diputacions de València, Alacant i Castelló; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP); els alcaldes de València, Alacant i Elx i l'alcaldessa de Castelló; el president del Fòrum de Municipis de l'Interior i alcalde de Montanejos; i el president de la comissió de mancomunitats de la FVMP i president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. També hi assisteixen el director d'Investigació de l'IVIE, Francisco Pérez, i el director adjunt d'Investigació del mateix institut, Joaquín Maudos.

El president de la Generalitat demana unitat i transversalitat per a superar la crisi de la Covid-19, per això vol implicar ajuntaments i diputacions en el disseny i la gestió del pas a la fase 3. En declaracions aquest diumenge, Puig ha explicat que la trobada és un punt de partida per a treballar junts amb l'objectiu de "cohesionar i cosir" la Comunitat Valenciana. Per això, ha remarcat també la necessitat d'arribar a un consens institucional, “sense centralisme ni uniformitats” que respecte les diferències dels valencians i les valencianes, ja que “ningú no ho pot tot en solitari”.

Aquesta reunió representa un dels tres pilars -el territorial- amb què la Generalitat pretén portar a terme la recuperació valenciana. Els altres dos són el polític, representat per la comissió per a la reconstrucció a les Corts i el diàleg social, encarnat en la taula amb la patronal i els sindicats.

També et pot interessar

stats