La Generalitat reforça l’atenció sobre les víctimes de violència masclista

Mentre dure el període de quarantena i l’estat d’alarma decretat pel coronavirus, alerten que és més difícil perseguir les agressions masclistes.

La Generalitat reforça l’atenció sobre les víctimes de violència masclista
La Generalitat reforça l’atenció sobre les víctimes de violència masclista

Mentre dure el període de quarantena i l’estat d’alarma decretat pel coronavirus, és més difícil detectar els casos de violència de gènere. Per tal de combatre un possible repunt d’agressions, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha reforçat el contacte amb les víctimes i els recursos dels Centres Dona 24 hores.

“La situació de confinament augmenta el risc per a les víctimes, que han de conviure permanentment amb el seu possible agressor”, ha advertit la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa telemàtica després del ple setmanal. En aquest context, la xarxa de Centres Dona 24 hores ha augmentat el contacte telefònic permanent amb les dones afectades, amb l’ordre d’atendre presencialment els casos urgents. Igualtat també té preparats recursos addicionals per a fer front a un possible augment de casos.

Els processos d’urgència serien dones que han d’ingressar en algun centre específic per a allunyar-se del seu presumpte maltractador, així com els seus fills i filles. “Sobretot en els casos on no hi ha denúncia prèvia ni orde de protecció, però sí situació de risc”, ha subratllat Oltra.

Acció popular en el cas de Moraira

La també consellera d’Igualtat ha anunciat que l’Advocacia de la Generalitat exercirà l’acció popular en l’últim cas a Teulada-Moraira. “Les xifres són insuportables: 17 víctimes en 2020, dues en la Comunitat Valenciana, i 1.049 des que es comptabilitzen”, ha lamentat.

La Generalitat es persona en tots els procediments penals que se seguisquen per assassinats masclistes, així com en aquells casos en els quals es genere alarma social o es produïsquen lesions greus i invalidants. En el seu cas, també sol·licita sempre la privació de la pàtria potestat del presumpte agressor.

Precisament, la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere investiga si la mort d’una dona de 35 anys aquest dijous a Almassora és un cas de violència masclista. Un home, que s'ha entregat a la Guàrdia Civil, ha confirmat que l'ha matada davant dels dos fills menors. Seria el primer cas des de la declaració de l’estat d’alarma.

També et pot interessar

stats