La Generalitat promocionarà el taulell als mercats internacionals

Puig destaca que es vol reposicionar la ceràmica en aquesta 'nova normalitat' on les fires internacionals no se celebren.

Ximo Puig s'ha reunit a la delegació de la Generalitat a Castelló amb els representants del sector ceràmic
Ximo Puig s'ha reunit a la delegació de la Generalitat a Castelló amb els representants del sector ceràmic / À Punt NTC

La Generalitat firmarà a finals de mes un conveni amb la patronal taulellera Ascer, amb una partida pressupostària, per a buscar alternatives de promoció internacional. Ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, que s'ha reunit a la delegació de la Generalitat a Castelló amb els representants del sector ceràmic.

Amb l'anunci d'aquest conveni, el sector rep el suport de la Generalitat que considera la indústria del taulell, que dona a les comarques del nord faena a 47.000 persones, com un dels motors econòmics de la Comunitat Valenciana.

Els mercats estrangers, que representen el 75% de les vendes del sector tauleller, són fonamentals. Aquest pla de màrqueting internacional pretén ajudar a les empreses ceràmiques en aquesta 'nova normalitat', on les fires internacionals presencials ja no se celebren. Al voltant d'una dotzena de cites internacionals de primer nivell per a la ceràmica, com ara Cersaie a Itàlia, Mosbuild a Rússia o Covernings als Estats Units, s'han suspés enguany a conseqüència de la pandèmia.

Ximo Puig ha destacat que en aquests moments es necessita "major visibilitat i reposicionar els nostres productes al mercat internacional d'una altra manera". En aquest sentit, el president d'Ascer, Vicente Nomdedeu, ha explicat que els competidors més directes "sí que tenen eixe tipus d'ajudes" de les seues administracions perquè és important la marca Itàlia "com important ha de ser la marca Espanya".

En la reunió entre el Consell i Ascer s'ha analitzat la crisi que travessa el sector del taulell per l'impacte de la pandèmia. De fet, la patronal ha valorat unes pèrdues superiors als 325 milions d'euros i vora 5.000 treballadors del sector tauleller estan en un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

També et pot interessar

stats