La Generalitat prohibeix les festes de Cap d’Any amb actuacions de discjòqueis, de cant i karaokes

Els locals d'oci nocturn poden obrir oferint serveis de restauració fins al 15 de gener.

La Generalitat prohibeix les festes de Cap d’Any amb actuacions de discjòqueis, de cant i karaokes
La Generalitat prohibeix les festes de Cap d’Any amb actuacions de discjòqueis, de cant i karaokes

La Generalitat ha endurit aquest dimecres de vesprada les condicions de funcionament de l'oci nocturn a la Comunitat Valenciana. La preocupació del Consell davant de l'evolució de la pandèmia s'ha evidenciat durant el matí en la roda de premsa que ha fet el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha arribat a suplicar als ciutadans prudència durant la nit de Cap d'Any. I durant la vesprada, el Consell ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana una resolució amb "noves mesures addicionals a la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19". La Conselleria de Sanitat Universal marca en aquesta resolució que "se suspén l'activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs, amb i sense actuacions musicals en directe. I se suspén també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant als establiments de restauració i hoteleria. Tampoc es permeten les actuacions de discjòqueis, locutors i/o similars".

La resolució entra en vigor aquest mateix dimecres, moment en què es publica al DOGV, i estarà en vigor fins a les 23:59 hores del 15 de gener, segons consta en el document publicat.

La Policia Autonòmica ja s’ha dirigit aquesta vesprada als locals d’oci nocturn per a informar-los de les noves mesures i per a advertir-los que en els pròxims dies diverses patrulles faran inspeccions per a evitar que s’incomplisca la normativa.

Aquesta resolució afecta directament dues celebracions organitzades pel local Marina Beach de València, que havia programat per als dies 31 de desembre i 1 de gener dues festes amb discjòqueis amb una durada de 12 hores cadascuna. En concret, el 31 de desembre havia organitzat una festa de vesprada de Cap d’Any “100% valenciana” des de les 12 del migdia fins a les 12 de la nit; i l’1 de gener preparava un matinal amb actuacions de fins a set discjòqueis.

També et pot interessar

stats