La Generalitat presentarà al TSJCV un projecte que permetrà celebrar juís per videoconferència

Bravo insta el Ministeri de Justícia a ampliar els serveis essencials per a reactivar l'activitat judicial.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo / GVA

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest divendres que el seu departament presentarà la setmana que ve un projecte al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que permetrà celebrar juís per videoconferència.

Aquesta aposta per l'ús de les noves tecnologies busca pal·liar els danys del col·lapse judicial que s'acosta a causa de la crisi sanitària i salvaguardar sempre les garanties processals.

En aquesta línia, Bravo ha assegurat que la Comunitat Valenciana està en condicions de poder oferir a tots els operadors jurídics la possibilitat de celebrar juís per videoconferència.

El projecte és pioner en tot l'estat espanyol, ja que el sistema de reunions virtuals Webex (que es va començar a usar a l'inici de la crisi sanitària per a limitar els desplaçaments) s'ha integrat amb el sistema de gravació de vistes Arcont, ja operatiu en les seus judicials valencianes, que garanteix que el fitxer de vídeo i àudio no ha sigut manipulat de cap manera.

Aquest sistema permet que totes les parts d'un procediment puguen connectar-se entre elles, comparéixer davant el tribunal i que la celebració del juí quede gravada amb totes les garanties.

D'altra banda, la consellera ha instat el Ministeri de Justícia a ampliar els serveis essencials dels jutjats de manera que es puguen reactivar els tribunals.

Actualment acudeixen als tribunals 987 de les 4.710 persones que conformen la plantilla de l'administració de justícia depenent de la Generalitat. Per a Bravo, el nombre es pot augmentar, ja que les distàncies mínimes poden ser ateses, així com la resta de recomanacions sanitàries.

També et pot interessar

stats