La Generalitat presentarà al govern espanyol un protocol per a obrir les platges de forma segura a l’estiu

Puig es reuneix amb els consellers implicats i l’FVMP per a dissenyar el document que ordenarà el litoral i garantirà la seguretat dels banyistes.

Foto de portada: El protocol està consensuat amb el sector turístic i els ajuntaments

La Generalitat treballa en un document amb les mesures de seguretat que s’hauran d’implementar aquest estiu per a poder reobrir les platges valencianes. El protocol, que el Consell presentarà al govern espanyol, està consensuat amb el sector turístic i els ajuntaments a partir d’unes normes generals que es decretaran per a tot el país.

“Encara estem en la pandèmia, però volem anar a la platja i a platges segures”, ha subratllat el president Ximo Puig, després d’una primera reunió de contacte amb els departaments implicats (Turisme, Sanitat, Interior i Política Territorial) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

El Consell desenvolupa la proposta junt amb l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (Icted) i vol presentar la setmana que ve un primer document, a l’espera de les mesures que aprovarà l’executiu espanyol. L’objectiu és garantir “la major seguretat possible” i que la normativa atenga la realitat valenciana.

Amb 277 quilòmetres de costa, la Comunitat Valenciana té “el percentatge més alt” de platges i cales en relació amb les comunitats peninsulars. Per això, Puig destaca que són un recurs extraordinari tant des del punt de vista turístic com de la manera de viure.

El protocol se centrarà a coordinar l’acció diària d’afluència d’usuaris a les platges i en la corresponsabilitat de la ciutadania. “Som conscients que la distància social és fonamental ara i que cal prendre totes les mesures de seguretat possibles”, ha recalcat el cap del Consell. També atendrà la singularitat de les platges al llarg del territori valencià, i diferenciarà entre les urbanes i les que estan fora de les ciutats, de la mà dels ajuntaments com a “agents fonamentals”.

També et pot interessar

stats