La Generalitat presenta 145 projectes per a optar als fons europeus de recuperació

Les propostes sumen 8.400 milions d'euros i aposten per la digitalització i la transformació de l'economia.

El president, Ximo Puig, durant la reunió sobre els projectes per a optar al finançament de fons europeus
El president, Ximo Puig, durant la reunió sobre els projectes per a optar al finançament de fons europeus / GVA

La Generalitat ha presentat 145 projectes per import de 8.400 milions d'euros per a ser finançats pels fons europeus per a la recuperació. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió de treball, celebrada aquest dissabte, sobre l'evolució dels projectes que s'estan presentant a les convocatòries prèvies del govern espanyol per a optar al finançament europeu.

En la trobada han participat el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira; el director general de Coordinació de l'Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Daría Terrádez, i el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo.

Així, el cap del Consell ha defensat la necessitat de participar en aquesta iniciativa i ha assenyalat que "la Generalitat està aprofitant al màxim la possibilitat d'accedir a fons europeus per a aconseguir una digitalització i transformació de l'economia que permet, a més, generar ocupació de qualitat".

Del total de les actuacions presentades, 122 han sigut impulsades per promotors privats. Així, Puig ha explicat que aquest procés "es realitza en col·laboració amb les empreses privades i que suposa un element fonamental per a eixir reforçats de la crisi generada per la pandèmia".

Els projectes presentats fins ara es dirigeixen a la modernització de la indústria, en el desenvolupament de l'estratègia valenciana per a l'hidrogen verd, la mobilitat elèctrica i la transformació del sector del transport cap a un model més sostenible, el repte demogràfic i la restauració d'ecosistemes, entre ells l'Albufera de València.

Abans de març, la Generalitat preveu presentar propostes vinculades a altres tres convocatòries del govern, centrades en el desenvolupament de la tecnologia 5G, l'economia circular i el desenvolupament d'energies renovables.

També et pot interessar

stats