La Generalitat premia "l'esforç de tot un poble i els seus valors admirables"

El poble valencià ha rebut l'Alta Distinció pel seu bon comportament durant la pandèmia.

Un dels moments de l'acte institucional, celebrat aquest matí, per a reconèixer l'exemplaritat del poble valencià

Les distincions que la Generalitat ha entregat aquest Nou d'Octubre han premiat "l'esforç de tot un poble" que, "en les seues hores més difícils ha representat valors admirables", tal com ha assenyalat el president del Consell Ximo Puig en el seu discurs oficial.

"I per damunt de tots, la humanitat. Gràcies per oferir el millor rostre d'una societat que ha demostrat una enorme responsabilitat davant la pandèmia", ha agregat.

"Tots els guardonats hui ens han facilitat la vida quan era més dura. Vam estar cent dies sense poder creuar d'una província a una altra, sense acompanyar una mare hospitalitzada, sense poder veure fills i nets, sense poder donar l'últim adéu a un amic, però en aqueixos dies de primavera amarga comprovem que som un poble unit".

Per aquest motiu, les distincions de la Generalitat han reconegut enguany la labor dels membres del sector sanitari, serveis socials, agroalimentari, transports, neteja, seguretat i emergències, educació, administració pública, ciència i investigació, cultura, mitjans de comunicació i entitats solidàries.

També s'ha fet lliurament del premi de les lletres valencianes (bianual) a l'escriptor i traductor Marc Granell (València, 1953), qui ha considerat "un honor haver sigut premiat al costat d'estaments realment necessaris i essencials per a la defensa de la vida de tots, i al costat dels qui ajuden a viure-la el més plenament i normalment possible”.

També et pot interessar

stats