La Generalitat plantejarà alçar el tancament perimetral de les grans ciutats valencianes a partir de l'1 de març

El president Ximo Puig confirma que la proposta es traslladarà a la reunió interdepartamental de dijous.

Control policial en els accessos a la ciutat de València
Control policial en els accessos a la ciutat de València / À Punt NTC

La Generalitat plantejarà en la reunió interdepartamental d'aquest dijous alçar el tancament perimetral que regeix a les grans ciutats valencianes en els caps de setmana, en vista de la millora de l'evolució de la situació epidemiològica. Així ho ha confirmat el president Ximo Puig a preguntes dels periodistes a Elx, reconeixent que la mesura està damunt la taula i que hi ha possibilitat de “flexibilitzar” perquè “estem en una situació millor, tot i que continua sent difícil”. "Continuem estant malament, però molt millor del que estàvem abans", ha explicat Puig, que ha anticipat que el principi de "prudència" guiarà la desescalada.

La reunió interdepartamental de dijous marcarà el full de ruta a partir de l'1 de març, quan expira l'actual paquet de restriccions addicionals per la pandèmia, entre les quals hi ha la limitació de mobilitat des de les grans ciutats valencianes de més de 50.000 habitants i cap a aquestes a partir de les 15 hores dels divendres i fins a les sis del matí dels dilluns. À Punt va avançar aquest dilluns la possibilitat que el Consell alçara aquesta restricció en la reunió de dijous. Per contra, Puig s'ha manifestat contrari a recuperar la mobilitat entre autonomies, anticipant que la Comunitat Valenciana continuarà tancada perimetralment.

La Generalitat manté aquest dimarts dues trobades amb els representants dels sectors de la restauració i l'esport per a negociar l'alleujament d'algunes de les limitacions vigents. Puig va constatar aquest dilluns la possibilitat que els bars i restaurants puguen reactivar l'activitat a les terrasses a partir del primer de març, com també va avançar À Punt. La negociació entre l'empresariat del sector i la Generalitat es centra en els detalls, com els horaris i els comensals permesos per taula.

També et pot interessar

stats