La Generalitat encara amb optimisme la decisió sobre el pas de fase de tot el territori

El govern espanyol decideix aquest divendres si els 14 departaments valencians en fase 0 avancen a la 1 dilluns que ve.

VÍDEO | La Generalitat encara amb optimisme la decisió sobre el pas de fase de tot el territori

Aquesta vesprada se sabrà si els 14 departaments de salut valencians que encara estan en fase 0 avancen a la 1 dilluns que ve. El govern espanyol ha de valorar si accepta la proposta de la Generalitat, que permetria que tota la comunitat Valenciana passara a la fase 1. La decisió arribarà després d’una reunió bilateral entre la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el ministre Salvador Illa. Fonts de la Conselleria han considerat com “molt positiva” la reunió i han assegurat que la proposta ha sigut ben acollida, fet pel qual es mostren optimistes.

El Consell ha demanat que passen a la fase 1 els departaments que no ho van fer dilluns passat: Castelló, la Plana, Sagunt, Arnau de Vilanova-Llíria, Clínic-Malvarrosa, La Fe, València-Hospital General, Manises, la Ribera, Alacant-Hospital General, Sant Joan d'Alacant, Elx-Hospital General i Elx-Crevillent.

La proposta inclou restriccions específiques i la prohibició de les reunions de 10 persones al Departament de Salut de la Ribera. La causa és un brot que afecta 42 persones en un municipi que no s’ha fet públic. La Conselleria també proposa que en tot el territori s’ajorne la celebració d’actes culturals a l’aire lliure per a menys de 200 persones.

També et pot interessar

stats