La Generalitat obri la contractació de 3.300 persones davant de la crisi de la Covid-19

S'hi destinaran 44 milions d'euros i les entitats locals ja poden sol·licitar forma part del pla extraordinari d'ocupació.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Europa Press

La Generalitat ha publicat aquest dimarts les convocatòries dels plans d'ocupació que permetran contractar 3.300 persones a través dels ajuntaments i que els ajudaran a reforçar la capacitat de resposta davant de la crisi de la Covid-19.

Es tracta de dues actuacions, una per a les persones majors de 30 anys que hagen perdut la faena a conseqüència de la pandèmia (Ecovid) i una altra per a joves menors d'aquesta edat (Avalem Joves Plus), segons informa el govern valencià. Ambdues les han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), de manera que les entitats locals poden sol·licitar des d'aquest dimarts formar part del pla extraordinari d'ocupació Covid-19. De la iniciativa, anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el passat 28 de juliol, podran beneficiar-se persones desocupades que estiguen donades d'alta en Labora.

Les ajudes Ecovid tenen un pressupost que arriba a 30 milions d'euros (21 milions de fons propis de la Generalitat i 9 més provinents del Ministeri de Treball). Beneficiaran al voltant de 2.500 persones desocupades amb contractes d'una duració mínima de 6 mesos per a realitzar actuacions de prevenció, informació i logística vinculades a la lluita contra la pandèmia. El programa, segons informa la Generalitat, té una triple finalitat: millorar l'ocupabilitat de les persones majors de 30 anys, proporcionar-los una inserció laboral digna i fer front a les conjuntures econòmiques provocades per la Covid-19.

El pla Avalem Joves Plus, d'altra banda, destinarà 14 milions d'euros perquè les entitats locals puguen contractar al voltant de 800 persones menors de 30 anys per a reforçar la capacitat de resposta dels consistoris davant el coronavirus. La iniciativa està cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu de Garantia Juvenil i els beneficiaris seran contractats amb un any de duració per a la realització d'obres o serveis d'interés general i social.

Les persones participants en aquest programa extraordinari d'ocupació seran seleccionades entre les inscrites com a demandants d'ocupació en els Espais Labora dels municipis corresponents. En aquestes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació.

També et pot interessar