La Generalitat llança una campanya per a preservar la seguretat de les persones majors en internet

Els aportarà consells i cursos ràpids per a gestionar contrasenyes, comprar per internet o detectar possibles estafes.

Imatge promocional de la campanya
Imatge promocional de la campanya / GVA

La falta de contacte físic en prevenció de la Covid-19 ha espentat moltes persones majors a explorar les possibilitats de comunicació amb la família a través d'internet i les xarxes socials. Un entorn no exempt de riscos.

Per a ajudar-los a preservar la seguretat en l'entorn digital, la Generalitat ha activat la campanya “Els nostres majors, segurs en la xarxa”, que divulgarà consells pràctics per a l’ús segur de dispositius i xarxes socials a través del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV).

Entre els continguts hi ha consells i cursos ràpids relatius a la gestió de contrasenyes, les compres per internet, les videotelefonades, l’ús de dispositius i de xarxes socials, els antivirus, l’ús de wifis públiques i sobre com identificar una possible estafa, un frau o una notícia falsa.

Fins a Cap d'Any, el CSIRT-CV publicarà aquests continguts amb l'etiqueta #CiberseguridadParaMayores en les xarxes socials Facebook i Twitter, i en el portal web dedicat a la conscienciació en ciberseguretat ConcienciaT.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha justificat la campanya referint-se a l'accés sobtat de les persones majors a les noves tecnologies i a internet des de l'estat d'alarma, ja que aquesta via s’ha convertit, en alguns casos, en l’única que els permet mantindre la relació amb els familiars i amics. “Tenim la responsabilitat d’ajudar-los i ensenyar-los a protegir-se”, ha explicat.

També et pot interessar

stats