La Generalitat investiga la traçabilitat del focus de Burjassot, amb nou contagis de moment

Puig assegura que els tres brots actius a la Comunitat Valenciana estan "sota control" però la Generalitat manté la "situació d'alarma".

Un home, davant l'ambulatori de Burjassot
Un home, davant l'ambulatori de Burjassot

La contenció dels brots de Covid-19 és el gran front que té obert a hores d'ara la Generalitat per a evitar que el virus es torne a propagar sense control, en un escenari similar al dels mesos anteriors. La Conselleria de Sanitat investiga la traçabilitat del focus detectat a Burjassot, que, de moment, suma nou contagis. L'alcalde d'aquesta localitat de l'Horta Nord, Rafa Garcia, ha confirmat a À Punt que tres dels positius són casos aïllats i els altres sis corresponen al mateix nucli familiar. En un inici tot apuntava que l'origen d'aquest brot era una festa d'aniversari, informació que ha desmentit el consistori.

L'alcalde assegura que l'Ajuntament treballa en coordinació amb la Conselleria de Sanitat i que des del departament dirigit per Ana Barceló li han traslladat que la situació està controlada. Tècnics de Sanitat estan treballant per a determinar la traçabilitat dels contagis i, segons ha explicat Rafa Garcia, les proves PCR que s'han practicat fins ara han sigut negatives, tot i que Sanitat no ha concretat la xifra. "Per a nosaltres és una bona notícia", insisteix l'edil, en relació amb els negatius.

Tot i això, Garcia demana prudència a la població de Burjassot, on viuen més de 37.000 persones: "El focus està controlat. Demanem a la ciutadania que no es relaxe i mantinga les mesures de distanciament social, mascaretes i higiene personal". Tot i que la situació està sota control, l'Ajuntament no descarta prendre mesures més restrictives si els casos comencen a augmentar sense control. "Una mesura que pareix prou sensata és l'ús de mascaretes en qualsevol espai públic", ha dit, en referència a la decisió adoptada per la Generalitat catalana sobre l'obligatorietat d'aquest element de protecció individual en qualsevol espai públic.

El brot de Castelló s'estén per tres barris

A Castelló, ja són 31 les persones contagiades pel brot localitzat en tres barris de la ciutat després de celebrar una reunió familiar la nit de Sant Joan. Cap cas ha requerit hospitalització i els infectats continuen en aïllament domiciliari. La Conselleria de Sanitat manté els rastrejos i continua fent proves per a descartar nous positius. A més, les vivendes estan sent desinfectades per les brigades municipals.

Segons fonts sindicals, alguns sanitaris han denunciat la falta de mesures de seguretat, ja que han d'acudir als domicilis de persones infectades amb els vehicles particulars i portar dins les mostres. De moment ho han comunicat al Departament de Salut i els han assegurat que se solucionarà en les pròximes hores.

Mentrestant, a l'escorxador de Rafelbunyol encara hi ha tres casos actius. A més, altres 120 treballadors esperen els resultats de les mostres que els prengueren el dimarts per a descartar que hi haja un brot més gran dins de les instal·lacions. Aquest dimarts, Sanitat confirmava que en només un dia s'han registrat 19 casos més a la Comunitat Valenciana.

Brots sota control

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que els tres brots de Covid-19 que hi ha actius a la Comunitat Valenciana "estan sota control", tot i que es manté "una situació d'alarma en cadascun d'ells" perquè "en aquests moments ningú pot dir que no hi ha risc".

El cap del Consell ha fet aquestes declaracions en ser preguntat sobre els rebrots de Castelló, Rafelbunyol i Burjassot, i ha assenyalat que és "fonamental" que la població continue usant la mascareta i mantinga una higiene de mans adequada, així com les mesures de distanciament social i de ventilació d'espais.

També et pot interessar

stats