La Generalitat ha invertit 80 milions en material sanitari des de l’inici de l’epidèmia

La comissionada de Presidència per a la coordinació de subministraments xifra el total en 1.000 tones, entre compres i donacions.

Foto de portada: Material sanitari a la Comunitat Valenciana

La comissionada de Presidència per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat en la crisi de la Covid-19, Maria José Mira, ha explicat davant la Comissió d’Economia de les Corts que, en conjunt, s’han posat a disposició de la societat 1.000 tones de material de sanitari des de l’inici de la pandèmia. Mira ha detallat que estos recursos procedeixen de donacions privades, de la producció d’empreses valencianes i de compres a la Xina, des d’on fins ara han arribat 26 avions. En total, Mira ha estimat que la factura dels 63 contractes subscrits ja puja a 80 milions d’euros.

Entre el material, Mira ha mencionat l’arribada de 30,5 milions de mascaretes, 30 milions de guants, 700.000 ulleres de protecció, 534 respiradors o 100.000 tests per a la detecció de la Covid-19. La responsable del subministrament de la Generalitat en aquesta crisi ha agraït les donacions “altruistes” de les empreses i institucions valencianes que, sobretot a l’inici de la crisi, van aportar material.

Lliçons per al futur

Durant la intervenció, Mira ha remarcat que l’experiència d’aquesta pandèmia aconsella, d’una banda, mantindre obertes les vies de compra a l’estranger i també tindre una plataforma logística pròpia per a evitar que torne a haver-hi problemes de subministrament. Així, aposta per una plataforma que mantinga una reserva per a evitar faltes de material i que reba part de la producció d’empreses locals.

L’oposició demana aclariments dels contractes i dels hospitals de campanya

El diputat del PP Rubén Ibáñez ha demanat aclariments i detalls d’alguns contractes de compra de material, dels vols o dels hospitals de campanya, i ha acusat Mira de falta de rigor.

Per la seua banda, Vox ha lamentat la poca informació oferida per la comissionada de presidència durant la compareixença i ha reclamat més xifres sobre la compra de test, així com el full de ruta sobre el que es va fer a partir d’ara.

Ciutadans també ha sol·licitat més dades sobre els contractes signats per la Generalitat i ha reclamat saber si tot el personal sanitari té material de protecció suficient.

També et pot interessar

stats