La Generalitat instal·larà 2.000 punts de teleassistència als centres de salut

Posa en marxa la telemedicina en la Comunitat Valenciana per a comunicar-se des dels ambulatoris i hospitals amb els pacients.

Centre de salut Rafalafena de Castelló
Centre de salut Rafalafena de Castelló / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa immediata d’un pla d’extensió de la telemedicina a la Comunitat Valenciana, a través del qual s’instal·laran 2.000 punts de teleassistència als centres de salut.

Per a acomplir-ho es faran arribar 2.000 webcams i 2.000 auriculars amb micròfon, així com 400 pantalles, 728 portàtils, 100.000 telèfons i telefonia per ordinador o l’ampliació de les funcionalitats de l’aplicació existent per a la comunicació amb pacients, ja siga des dels seus domicilis als centres de salut o des d’aquests centres als hospitals.

Puig ha fet aquest anunci després de reunir-se per videoconferència amb els consellers d’Hisenda, Vicent Soler, i de Sanitat, Ana Barceló, així com amb la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel Duarte.

Consolidar un clúster sanitari valencià

El president ha avançat també que al juliol se celebrarà un fòrum que reunirà professionals sanitaris, investigadors, entitats científiques i empreses emergents valencianes per a abordar les necessitats en aquest terreny amb la finalitat de consolidar un clúster sanitari valencià.

Durant el mes d’abril, en plena pandèmia, es van atendre per via telemàtica un total de 671.500 consultes telefòniques en atenció primària, 20 vegades més que a l’abril de 2019, quan van ser 36.620.

També et pot interessar

stats