La Generalitat incentivarà el turisme en temporada baixa amb un pla d'ajudes

Sanitat rebaixarà la distància de seguretat 2 a 1,5 metres en la restauració i l'ocupació de l'oci nocturn augmentarà fins al 75%.

VÍDEO | La Generalitat incentivarà el turisme en temporada baixa amb un pla d'ajudes

La Generalitat impulsarà un programa d'estímul a la demanda el sector turístic durant la temporada baixa, segons ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, després de reunir-se amb el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Així mateix, ha avançat que la Conselleria de Sanitat rebaixarà les mesures de seguretat contra la Covid-19 amb una reducció de la distància de 2 a 1,5 metres en el sector de la restauració i les terrasses, i un augment de l'ocupació de l'oci nocturn fins al 75%.

El programa d'estímul del sector turístic es durà a terme des de l'1 d'octubre al 15 de desembre en una primera etapa i hi haurà una segona fase des de 7 de gener fins a Pasqua amb l'objectiu de "superar l'estacionalitat" en els moments de baixa ocupació. Així, ha detallat que es donaran ajudes perquè els establiments puguen "oferir uns preus de referència i dinamitzem el sector".

Puig ha destacat que aquesta setmana és clau per al sector turístic valencià. Entres els actes programats, ha recordat la presentació dimecres a Dénia dels joves contractats per la Generalitat com a auxiliars de platges aquest estiu i la visita dels reis a Benidorm divendres "per a visibilitzar el suport al turisme valencià".

Soler anuncia ajudes creditícies i financeres per a reflotar el sector

I, precisament a Benidorm, Hosbec s'ha reunit amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, que davant unes previsions gens optimistes, ha anunciat ajudes creditícies i financeres per a reflotar tot el sector. El 80% dels hotels de Benidorm estaran oberts a l'estiu amb, com a molt, un 50% d'ocupació, segons la patronal.

Pel que fa a la combinació de vacances i seguretat, el cap del Consell ha reiterat que la UE ha d'"actuar de manera conjunta, perquè és la millor manera de garantir la seguretat". Segons ha dit, quan un turista arriba a la Comunitat Valenciana ha de saber que "ve a un espai segur i s'ha de comportar com un ciutadà valencià i si té símptomes anar al centre de salut i posar a l'abast de Sanitat la seua llista de contactes".

Estudi sobre l'economia en l'estratègia de sostenibilitat

D'altra banda, el president de la Generalitat s'ha reunit amb els representants de l'Alt Consell Consultiu de la Comunitat Valenciana, per tal d'escoltar propostes i idees. L'actualització del sistema sanitari públic, la bretxa digital i els efectes en la societat o la situació econòmica de la Comunitat Valenciana han centrat la trobada. El cap del Consell ha avançat que la Generalitat encomanarà a l'Alt Consell Consultiu un estudi sobre com l'economia pot participar de tota l'estratègia de sostenibilitat.

També et pot interessar

stats